Vad är skillnaden på de olika byråerna?

Ibland är det många olika typer av företag som ligger nära varandra i både namn och arbetsuppgifter. För den som vill anlita företagen eller för den delen arbeta hos dem så kan det vara svårt att veta vilken typ av byrå som gör vad. Här kommer vi grovt dela in de olika byråerna i olika arbetsområde och vad fokus ligger på i varje. Vi kommer att gå igenom följande verksamheter:

• Webbyrå

• Reklambyrå

• Sociala mediebyrån

• Contentbyrå

• SEO-Byrå

Vad gör man på en webbyrå?
Det som är typiskt för en webbyrå är att de fokuserar på webbsidor, utveckling och drift av webbsidor. De kan arbeta med e-handlare och designa hemsidor i göteborg men också med rena hemsidor åt företag. Några vanliga områden som de arbetar med på en webbyrå är programmering, webbdesign och att hyra ut serverplatser, så kallad ”hosting”.

Reklambyrå
En reklambyrå är ofta riktad mot klassisk reklam och marknadsföring. De kan hjälpa företag att ta fram loggor, reklamfilmer och olika typer av marknadsmaterial från en webbyrå. När man tänker på en typisk reklambyrå så är det ett antal anställda som säljer in ett nytt reklamkoncept till ett stort företag. Några arbetar med texterna och några med färg och form, tillsammans skapar dem nya sätt att positionera varumärken.