Behöver jag flytthjälp?

Det är mycket som ska förberedas inför en flytt. Lådor ska packas. Det ska planeras med städning, du kanske måste magasinera något medan något annat ska ner i källaren. Vissa lådor måste du ha direkt medan andra kan vänta några dagar. Många upplever en ökad stressnivå i samband med flytt. Ofta beror det på att man tenderar att ta på sig mer ansvar och uppgifter än vad som är nödvändigt. Ett sätt att minska stressnivån avsevärt är att anlita de proffs som finns för diverse uppgifter. Det är till exempel skönt för både psyke och hjärta att anlita en duktig städfirma som får skrubba och städa istället för att du själv ska ligga på knä och slava i timmar. På samma sätt kan det vara otroligt skönt att ta in ett gäng proffs som är experter på flytthjälp. Du slipper på en gång en otrolig massa jobbiga saker. Du behöver inte hyra och köra runt med en stor bil. Du behöver inte lyfta tungt eller planera vad som ska packas in extra mycket. Att anlita ordentlig, proffsig flytthjälp är något av det bästa du kan göra för att avhjälpa din stress under flytten.

Är det dyrt med flytthjälp?
Det verkar ligga kvar en gammal föreställning om att det skulle vara överdrivet dyrt med flytthjälp. Det som en gång i tiden kan ha varit sant är det inte alls längre. Informationssamhället och internet ökar konkurrensen. Dessutom gör problemen med bostadsmarknaden i Sverige att människor flyttar mycket. Priserna på flytthjälp gått ner avsevärt. Det är bara för dig att sitta bekvämt i soffan och med några knapptryck hitta och jämföra flyttfirmor i närheten av dig. Det är också lätt att hitta recensioner från tidigare kunder så att du lätt kan undvika företag med sämre renommé.

Kan jag inte göra det själv?
Om du är stark, ung och villig kan du givetvis genomföra din flytt helt utan extern flytthjälp. Det är dock rekommenderat att ni som flyttar alla är ganska vältränade och har kunskap i olika lyfttekniker. Det är nämligen lätt att skada sig om man inte är van vid repetitiva, tunga lyft och går från att inte lyfta alls en dag till att flytta ett helt hem en annan. Men med rätt inställning, kunskap och personer kan en flytt definitivt genomföras utan hjälp. Men frågan om det inte är värt den lilla extra slanten för att slippa allting jobbigt och istället kunna fokusera på de roligare delarna av din flytt.