Att tänka på när du planerar webbdesign

När man tar fram en hemsida är design och funktionalitet viktigt och som vid vilken renovering eller nybyggnation som helst så är det viktigt med planering. En bristfällig planering eller ingen alls leder till en stor risk att man måste börja om och faktum är att man i slutändan sparar tid på att vara noggrann. Känner man sig osäker kan man gå en kurs inom webbdesign eller överlåta arbetet till en webbyrå.

Vilket är sidans syfte?
Fundera över vad målet med din nya hemsida är. Är den personlig eller en plats där du beskriver och marknadsför ditt företags tjänster? Vilken information vill du ge till dina besökare och hur vill du framställa dig eller ditt företags varumärke? Fundera över smidiga sätt för dina besökare att ta kontakt och allt annat som känns viktigt för dig.

Målgrupp
Det kan även vara bra att fundera på vilken målgrupp man har så att man kan forma sidan delvis efter det. Är det unga eller äldre människor, eller en blandning av båda och hur ska du i så fall göra för att nå ut till dom? Kolla in på några av konkurrenternas sidor för att se hur dom har gjort och låt dig inspireras.

Klipp och klistra
När man har funderat på vilka grundstenar man behöver i en webbyrå stockholm är det smart att ta fram papper och pennor för att klippa och klistra lite. Gör en prototyp av hemsidan och dess undersidor, menyer och kategorier och hur dessa ska utformas. Fördela informationen som ska finnas på olika sidor och flytta runt tills du hittat något som känns bra.

Anlita en webbyrå
För att en hemsida ska fungera bra behöver den också vara bra gjord. Har man inte tid att fördjupa sina kunskaper genom en kurs och om man heller inte har så stor erfarenhet kan det vara en bra idé att anlita en webbyrå. Dessa är nämligen proffs på att skapa och designa både snygga och funktionella webbplatser och är det ett företag man ska marknadsföra kan det vara värt att lägga en slant för att få hjälp. En webbyrå kan även vara med och bolla idéer kring dina önskemål för att det ska bli som du vill men ändå på ett korrekt sätt.

Oavsett om man anlitar en webbyrå eller inte så är det viktigt med en bra grundidé och noggrann planering. Det tar tid att forma och fundera men ju mer tid man lägger på just detta ju bättre brukar resultatet bli.