Flyttips för en smidig flyttdag 

Nyckeln till en smidig och effektiv flyttdag i borås är att planera. Genom att noggrant planera tiden innan flytten och flyttdagen kan du öka chansen att flytten flyter på så smidigt som möjligt. 

 

Effektiv planering 

När det kommer till att flytta är det alltid bäst att vara en tidspessimist. Allt tar längre tid än man tror och det är alltid bäst att ligga före i schemat än efter. Så fort du vet datumet för den kommande flytten är det dags att planera tiden fram till dess med erixonflytt.se. Innan du börjar packa något kan det vara bra att rensa igenom alla dina ägodelar för att göra dig av med sådant du inte längre behöver eller har användning för. På detta sätt kan du minimera sakerna som ska flyttas till den nya bostaden och på så sätt spara både tid och energi. Börja i förråd och garderober där det finns en tendens att saker hamnar som inte längre används regelbundet. Passa på att göra en klädrensning och släng gamla utgångna badrumsprodukter. Genomför rensningen successivt när du får en stund över och schemalägg rensningsdagar om du har tajt med tid. Nästa steg på agendan är att sälja, slänga eller skänka bort sådant du vill göra dig av med. När du gjort detta kan du gå vidare med att packa ner saker du inte använder regelbundet. Om det är sommarsäsong kan du exempelvis packa ner vinterkläder och vinterskor som ändå inte kommer användas förrän efter flytten. 

 

Schemaläggning och organisering 

Under de sista veckorna fram tills flytten kan du schemalägga allt som ska hinnas med. Skriv listor och bocka av allt eftersom. Det kan handla om allt från att rensa och sälja saker till att flytta över olika abonnemang och göra adressändring. För att effektivisera själva packningen är det smart att packa flyttlådor baserat på rum. På så sätt har du full koll på vad som ligger i vilken flyttlåda och kan lättare organisera din nya bostad när flytten väl är genomförd. När flytten börjar närma sig är det dags att schemalägga och planera flyttdagen. Hur detta görs på enklast sätt beror på flertal faktorer så som hur långt du ska flytta, hur stor flytten är och vad för slags flytthjälp du har. Om du väljer att anlita en flyttfirma, bästa flyttfirman i göteborg, kan flyttprocessen bli otroligt underlättad och enklare att genomföra. Om du väljer att genomföra flytten själv kan det vara bra om du får hjälp av familj eller vänner för att effektivisera dagen. I den sistnämnda situationen är det viktigt att planera dagen så noggrant som möjligt. Förbered så mycket som möjligt innan flyttdagen så flyttdagen kan fortgå så smidigt och effektivt som möjligt. Fördela arbetsuppgifter mellan alla som hjälper till med flytten och planera noga med nycklar och tider för att allt ska gå i lås. Följ sedan din planering så noga som möjligt och håll en god attityd för att säkra att ni får en lättsam och trevlig flytt.